سپید دشت شهری است در استان لرستان در غرب ایران . این شهر مرکز بخش پاپی از توابع شهرستان خرم آباد است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵، برابر با ۳٫۲۶۹ نفر بودهاست. راهآهن تهران جنوب از این شهر میگذرد ودارای طبیعت بکر و زیبا بوده و پیرامون آن را کوهستان فراگرفته با خرمآباد حدود ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
مردم این منطقه بیشتر به زبانهای لری یالاگربوه ای و لری بختیاری سخن میگویند. اکثر مردم این شهر از ایل پاپی و بختیاریهای چهارلنگ هستند.
طوایف مختلفی به نامهای فولادوند، گراوند، لت کله، کرنوکر، خاج خورده، گرپی، حاجیوند، سالاروند، خورشیدوند، پاپی، خانجمالی و … در این شهر زندگی میکنند.
مردم این شهر اغلب کارمند و مغازه دار هستند که البته فعالیتهایی در زمینه زنبور داری، پرورش ماهی قزل آلا، کشاورزی و دامداری انجام میدهند.
از نظر موقعیت جغرافیایی، سپیددشت دارای عرض جغرافیایی ۳۳٫۱۲ درجه و طول جغرافیایی ۴۸٫۵۸ درجه بوده و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۰۲۱ متر میباشد.
این منطقه از نظر اقلیم آب و هوایی سرد دارد اما در روزهای گرم سال دمای هوای آن تا ۴۰ درجه سانتی گراد هم میرسد.
یکی از ویژگیهای بارز شهر سپیددشت که حتی میتوان گفت از دلایل عمده شکلگیری این شهر میباشد قرار گرفتن بر مسیر راهآهن تهران – جنوب میباشد. شهر سپیددشت در محدوده اداره کل راهآهن لرستان و کیلومتر ۹۸۱+۵۰۷ محور تهران ـ خرمشهر قرار گرفتهاست. سپیددشت سومین ایستگاه از دورود و در فاصله ۴۲ کیلومتری آن و یازدهمین ایستگاه تا اندیمشک و با فاصله ۸۳۷/۱۶۶ کیلومتری آن قرار گرفتهاست. این ایستگاه از نظر تقسیمات خط در محدوده حوزه ۱۱ و قطعه ۳۱ میباشد. ایستگاههای طرفین آن از سمت شمال: بیشه با فاصله ۳۲۹/۱۳ کیلومتری و از سمت جنوب چمسنگر با فاصله ۹۹۵/۱۷ کیلومتری میباشند.
فلسفه نامگذاری سپیددشت بخاطر وجود سه پیچ خط راهآهن که از این شهر میگذرد، میباشد؛ به عبارت دیگر چون در زبان لری به پیچ راه، پید میگویند و در زمان احداث راهآهن به دلیل کوهستانی بودن این منطقه و اختلاف ارتفاع ورودی و خروجی شهر، مهندسان وقت مجبور به استفاده از سه پیچ راه بودند، به همین خاطر آن منطقه به سپیددشت معروف شد یعنی دشتی که سه پیچ راهآهن از آن میگذرد.
به جرات میتوان گفت شهر سپیددشت در فصل بهار یکی از زیباترین نقاط جهان بهشمار میآید و در اطراف آن کوهها، جنگلهای بلوط، رودخانهها و آبشارهای زیادی وجود دارد.
رودخانههای سزار (تیره) و زز دو رودخانهای هستند که از سپیددشت میگذرد که البته رودخانه زز چنان آب زلالی دارد که همه بازدید کنندگان را وسوسه میکند تا تنی به آب بزنند. این دو رودخانه در انتهای شهر سپیددشت به هم میرسند (به زبان محلی به آن دو آب میگویند) و یک رودخانه را تشکیل میدهند که ادامه رودخانه سزار میباشد و نهایتاً به سمت خوزستان جریان دارد.
از آبشارهایی که به سپیددشت نزدیک هستند میتوان به آبشار بیشه، تاف، گریت، شوی و … اشاره کرد.
در اطراف سپیددشت مکانهای تفریحی زیادی از جمله: دره اناران، کومو، رونه، بوتک، گازه، خشکی، آبسرده، کسمت، چلقادی، امارت، باکش و … وجود دارد.
شهر سپیددشت به عنوان گلوگاهی بین شهرهای خرمآباد، دورود، منطقه شول آباد الیگودرز و اندیمشک قرار دارد.
زیستگاه ماهی کور که تنها در منطقه سیرم واقع در لرستان و منطقهای از کشور استرالیا وجود دارد در نزدیکی این شهر میباشد