تکنیک های فیلمبرداری مستند – قسمت اول
فوریه 16, 2016
تکنیک های فیلمبرداری مستند – قسمت سوم
مارس 29, 2016

تکنیک های فیلمبرداری مستند – قسمت دوم

منبع مطلب : http://exif.ir/

 

*اکنون که دوره فیلم برداری شما به پایان رسیده است باید مجددا یک طرح کلی از فیلم نهایی خود را روی کاغذ بیاورید. هرچقدر هم که شما شات های جذابی گرفته باشید اما زمانیکه نتوانید آنها را به خوبی ساماندهی کنید و انسجام لازم را نداشته باشند مطمینا نظر تماشاچی را نیز جلب نخواهند کرد پس الزام نوشتن مجدد طرح کلی و چیدمان فریم های گرفته شده بیشتر احساس می گردد. برای اینکه در مرحله ویرایش ، ادیتور شما سردرگم نشود یک طرح جز به جز برای تک تک شات هایتان بنویسید و آن را در اخنیار ویراستار پروژتان قرار دهید حتی اگر مستند شما کار کوچکی می باشد و خودتان ادیت را انجام می دهید بازهم از نوشتن خودداری نکنید.

نوشتن طرح کلی به شما کمک می کند تا برای نقاط شروع و پایان فیلمتان تصمیم بگیرید و به این نتیجه برسید که کدام شات ها مناسب قسمن های میانس فیلمتان است. برای بهتر به نمایش در آمدن فیلمتان صحنه ها وشات های پرهیجان را پررنگ تر نشان دهید و از شات های خسته کننده و بی معنی و پیچیده برحذر باشید و بدون هیچ تردیدی آنها را حذف کنید.

برای مثال به یک مستند درباره ماشین های کلاسیک فکر کنید:

شروع فیلم با صحنه ای هیجان انگیز و یا نمایشی از یک ماشین کلاسیک پرطرفدار خواهد بود . سپس بیننده در موضوع و قالب اصلی فیلم قرار میگیرد و کارگردان می تواند براحتی شات های مصاحبه یا اطلاعات ماشین های مختلف را به نمایش بگذارد.

برای خاتمه این مستند باید از ترکیب کردن یک صحنه هیجان انگیز و دخیل کردن یکی از بخش های تم اصلی مثلا عکسی خاطره انگیز یا بخشی طلایی از مصاحبه بیننده را میخکوب کرد. البته این بخش کاملا به سلیقه سازنده و ادیتور بستگی دارد و هم چنین میزان خلاقیت می تواند در موفقیت کار بسیار موثر باشد.

*استفاده از راوی برای مستند، خیلی از مستندهای تولید شده از یک گوینده  برای توضیحات تکمیلی شات ها و یا کامل کردن مصاحبه ها استفاده می کنند. شما حتی می توانید از صدای خودتان نیز روی فیلمتان استفاده کنید یا اینکه از کمک یک دوست بهره ببرید و در شرایط ایده آل می توانید از یک صدا پیشه ماهر استفاده کنید. تنها به این نکته توجه داشته باشید که راوی شما باید صدایی قابل فهم و صاف داشته باشد و بتواند بطور مختصر اما جامع صحبت کند.

بطور کلی وقتی شما از راوی و یا صداگذاری استفاده می کنید بدین معناست که صداهای گرفته شده در فریم ها مهم نیستند اما در ضمن شما باید به این نکته توجه داشته باشید که بیننده نباید حتی ذره ای لحظات فیلم را از دست بدهد . در مستنداتی که درباره زندگی واقعی افراد می باشند استفاده نکردن از راوی بهتر است زیرا بیننده می تواند خود را در فضا احساس کند.

*استفاده از تصاویر گرافیکی و انیمیشن می تواند فیلم مستند شما را از حالت سرد و بی روح خود خارج کند. علاوه بر این استفاده از
گرافیک های متحرک برای انتقال حقایق ، ارقام و آمار به بیننده بسیار کمک کننده و اثر بخش خواهد بود. اگر مستند شما در حال تلاشی برای اثبات یک بحث خاص است شما می توانید براحتی از این روش برای اثبات استدلال خود استفاده کنید.

برای مثال در همان مستند خودروهای کلاسیک که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم ممکنست در لحظاتی خاص از تصاویر تمایل داشته باشید که توضیحاتی نوشتاری را بدون قطع کردن تصویر داشته باشید اینجاست که داشتن افکت های گرافیکی و انیمیشنی به کمک شما می آید.با استفاده از این تکنیک دیگر لازم به بمباران اطلاعاتی مخاطب نیست و احتیاجی به استفاده از متن های طولانی و داده های عددی نیست چون این امر باعث سربردن حوصله مخاطبین می شود ، پس این موضوع را همیشه به عنوان یک نکته کلیدی بخاطر بسپارید که تا می توانید مطالب را نمایش دهید نه اینکه فقط صحبت کنید.

*در طول ساخت و فیلمبرداری حتما به موزیکتان فکر کنید. سعی کنید از موسیقی دانان و نوازندگان محلی و گمنام اما با استعداد استفاده کنید و دست به خلق اثری جدید بزنید. از کپی کردن از آهنگ های مشهور بشدت بپرهیزید زیرا بیننده های شما با این آهنگ ها خاطره دارند و اثر بخشی مستند شما تحت الشعاع قرار می گیرد . اگر امکان استخدام و استفاده از موزیسین های محلی را ندارید می توانید از سایت های شیرینگ موزیسین های با استعداد و نه چندان معروف استفاده کنید.

*ویرایش اصلی فیلمتان را آغاز کنید. اکنون شما همه تکه های لازمه فیلم مستند خود را دارید زمان آن رسیده تا هر تکه را در جای خود قرار دهید. شما این کار را با یک نرم افزار ویرایش ویدیویی  بسیار ارزان و ساده و در منزل نیز می توانید انجام دهید. هرچیزی که را می بینید اضافی و غیر لازم است را حذف کنید. حتی گاهی اوقات مجبورید قسمت هایی از مصاحبه هایتان را که به موضوع اصلی فیلمتان مربوط نیست با وجود جذابیت حذف کنید.

تا آنجایی که می توانید فیلم خود را خلاصه کنید اما همیشه در نظر داشته یاشید یگ ویرایشگر خوب، اخلاق کاری خود را حفظ می کند. برای مثال اگر مجبور شدید قسمتی از مصاحبه خود را حذف کنبد جنبه انصاف را رعایت کرده و قسمتی را که با آن مخالفید حذف نکنید بلکه قسمتهای اضافی و غیر مرتبط با بحث را حذف نمایید.

 

منبع مطلب : http://exif.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *